Kesäpäivän puutarhahommia

Voi mikä ihana kesä tulla tupsahti! Oli todella harvinaista herkkua, kun olimme kaikki kuusi kotona helatorstaina ja sää oli mitä parhain!

Kävimme koko jengi meidän lempparipuistossa ja jätskillä. Illalla minä innostuin siivoamaan kukkapenkkiäni.

Olen jo aiemmin roudannut roskiin risut ja männynkävyt ja kuolleet lehdet. Nyt perkasin 30 litraa rikkaruohoja paljain käsin. Kaivoin tuon vihreän muovireunuksen paikoilleen. Sen jälkeen kannoin kuorikatteet päälle. Huusin hikisen tuskaisena lapsia paimentavalle miehelleni, että ARVOSTAKAA STANA! Hän lupasi arvostaa. 


Viime kesän homma oli saada kuntoon tämä edellisen omistajan aikana villiintynyt kukkapenkki. En tiedä, riittääkö huumori tänä kesänä ottaa toinen penkki samaan käsittelyyn?

Me nimittäin kaivoimme mieheni kanssa tämän koko jaskan ylös. Siinä kasvoi heinäpelto, jonka seassa kukki perennoja. Irrotin perennat. Lapioimme kaiken kukkapenkkimaan peräkärryyn ja kippasimme uudet mullat tilalle. Reunustimme turveharkoilla koko keksinnön.

Oli niin risteyksen tuskainen rojekti, että jotta lupasin tilata minikaivurin siirtämään koko homman kompostiin, jos tässä taas kasvaa timoteit.

Siinä se kuokki viime kesänä mun perennapenkkiä 😁

Ja tältä se näytti uutena:

Jännää nähdä, mitä maasta nousee tänä kesänä vai nouseeko mitään. Tappoiko hake kaiken! 

Nyt aloin himiöidä omenapuita, kun tässä osoitteessa ei niitä ole. Vanhassa kodissa oli pari. Olin onnellinen, kun sinne jäivät kaikki ne mädät ja matojen syömät omenat. Nyt alkaa pikkuhiljaa mieli muuttua ja omat luomuomenat olisivat kivoja. Mille nurkalle ne istuttaisi? 

Kommentit