Huhtikuun huimia - uusi tramppa ja muuttolintuja

Huhtikuusta jäi päällimmäisenä mieleen uusi trampoliini. Ehdittiin saada se kotipihaan vielä hyvien kelien aikana. Seuraavana päivänä tramppa koki lumisateen ja peittyi valkoiseen hyhmään. Yök. Siitä alkoi sadekausi. Tuplayök. 

Uutta trampoliinia olikin toivottu. Vanha jäi jo viime kesänä liian pieneksi voltteja heittävälle tytölle. Pelkäsin, että hän rysäyttää kunnolla trampan rakenteisiin, kun neliöt tramppamatosta loppuvat kesken. Vanha tramppa saa jäädä pikkuveljien käyttöön. 

Eikö kaikilla ole kaksi kaunista tramppaa koristeina pihallaan? Niitä on tosi kiva kiertää ruohonleikkurilla ja pohtia, miten alta saa metrin pituiset nokkoset ja koiranputket leikattua. 

Nautin suunnattomasti alkukuun hyvistä ulkoilukeleistä. Muuttolinnut ovat löytäneet tiensä takaisin. Kotimme yli on lentänyt paljon joutsenia ja pihamaalla hyppelee västäräkkejä. 

Alla olevan kuvan otin riippusillalta jollain koiran ulkoilutusreissulla. Virta vie lintua kovaa vauhtia eteenpäin. Sen ei tarvi juurikaan polskutella. 

Leikkipuistot ovat sulaneet ja kuivaneet sulamisvesistä. Ulos voi siis mennä ilman kurahousuja, sadetakkeja, kurahanskoja, kumppareita... 

Ostin pari kesää sitten polkupyörän perään pyöräkärryn. Sinne mahtuu oikein loistavasti kaksi pikkupoikaa vierekkäin turvavöihin istumaan tai sitten kyytiin voi nostaa pari kauppakassia. Pohdin pyöräkärryn ostoa aikoinaan pitkään, mutta se on ollut erinomainen hankinta. Löysin omani vielä käytettynä. 

Vappuna syötiin. Kuvan muikkeli ilmoitti, että tarvitsemme vappubrunssin. Anteeksi, mikä oli? Googlasin, mitä yleensä vappubrunssilla tarjotaan ja sovitin sitä meidän nirsojen kersojen ruokavalioon. 

Sen verta olen maalainen, ettei meillä kotona koskaan vappua juhlittu kuin simalla ja munkeilla. Tämä oli siis elämäni ensimmäinen vappubrunssi. 

Kaikki saivat syödäkseen. Pitää vissiin useammin paistaa karjalanpiirakoita ja tehdä munavoita. Se on vain viitsimiskysymys. 


Sissi-kissiä ei hetkauta. Mikään. Koskaan. Sillä ei näemmä ole edes päätä, eikä häntää. Korvat ainakin ovat pudonneet pois, kun ei kuule mitään. Lämpö on parasta. Varsinkin lattialämpö. 


Kommentit