Teimme itse sushia lasten kanssa

Me tykätään sushista. Pienimmät lapset eivät (vielä) tykkää, mutta me muut syödään kilpaa sushilautaset tyhjäksi. Olemme tyttäreni kanssa opetelleet tekemään kotona sushia. Kävimme oikein kansalaisopiston kurssin asiaan vihkiytyäksemme. Tavallisesti teemme makeja ja ylijäämäriisistä tyttäreni pyörittelee temaripalloja. 

Eihän meidän sushi ole ravintolasushia nähnytkään, mutta maultaan riittävän lähellä. Ainekset ovat edulliset eli verrattuna take away sushi -annosboksiin tässä säästää pitkän pennin.

Ainut vika on, että home made sushi vaatii ryhtymään alkamisen. Ei siis sovi kiireiselle tai nälkäkuoleman partaalla olevalle. Aika nysväämistä. Lopputulos palkitsee. Kuvassa meidän tämän illan saalis. 

Tarvikkeita saa ostaa ihan normi ruokakaupasta. Tarvitset norilevyjä, sushiriisiä (toiset käyttävät puuroriisiä), riisietikkaa, bambumaton rullaamista varten, soijaa ja wasabia, jos tykkäät, sekä täytteet oman maun mukaan.


Ekana riisit porisemaan. Me keitettiin tänään 500 g riisiä eli siihen meni litra vettä. Kun riisi on valmista, nosta se pois kattilasta toiseen kippoon jäähtymään. Riisin tulee jäähtyä, etteivät näpit pala rullatessa. Mausta riisi riisietikalla. Hulauta satsi etikkaa riisiin, kääntele ja maista. Jos ei maistu oikein miltään, laita lisää etikkaa.

Sitten pitää askarrella täytteet. Lapset haluavat aina kurkkua ja paprikaa. Ne pitää leikata pitkiksi siivuiksi. Lisäksi valitsimme kanasuikaleita, jotka kävivät pannulla kaappiin unohtuneen wokkikastikkeen kanssa. 

Tyttäreni halusi tonnikalaa ja kananmunaa sushiin. Hän paistaa usein kananmunan makeana eli suolan tilalle teelusikallinen sokeria per kananmuna. Tälle ruualle oli hieno kiinalainen nimikin, mutta en muista enää! Kananmuna leikataan siivuiksi sushia varten, kuten kuvassa alla.

Operaatio rullaus. Laita norilevy bambumaton päälle kiiltävä pinta alaspäin. Riisi on helpointa läpsytellä lusikalla paikoilleen. Täytteet tulevat keskelle pituussuuntaan. Sitten vain rohkeasti rullaamaan!

Älä välitä. Minäkin räjäytin aikoinani ensimmäiset. Treeniä vaan!

Oikeaoppisesti tämä on ihan päin puota täytetty. Tuonne ylös kannattaisi jättää enemmän riisitöntä aluetta ja muualta ei saisi merilevää vilkkua, mutta menee tää hei näinkin. Rullasimme kaikki yhden paketin norilevyt eli saimme aikaan viisi  pötköä erilaisilla täytteillä. 

Leikkaa ensin pötkö keskeltä kahtia. Sitte sopiviksi viipaleiksi. Minä leikkaa noin sentin paksuisia makeja. Tyttö väkästeli ylijäämäriisistä temaripalloja eli pyöritteli kelmun avulla pallosia. En saanut ottaa niistä kuvaa vaikka aivan kelvollisia olivat! 

Ja valmista! Kolme- ja neljävuotias saivat syödäkseen lihapullia ja kurkku- ja paprikasiivuja. Katsoin kellosta, että 15 minuutissa olivat nämä sushit kadonneet parempiin suihin.
Kommentit

  1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

    Toivottavasti otat haasteen vastaan!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mitä tykkäsit? Jätä viesti :)