Korona ja talviloma ja koronatalviloma

Tämän vuoden talvilomaviikko oli kopio viimevuotisesta. Mihinkään ei voinut mennä eikä mitään tehdä. Ainakaan, jos isommilta muksuilta kysyy. Viikko meni siis kotona. Tein alkuviikon etäduunia ja isämies oli samaan aikaan tiiviisti työpaikallaan. Teinari oli sosiaalinen netissä ja neitokainen kävi ihan livenä kavereillaan. Pikkupojat kasasivat Legoja, leikkivät Muumeilla ja hukkasivat palapelin paloja. Ei siis mitään uutta.


Meillä on isämiehen ja teinarin kanssa tapana katsoa iltaisin jotain yhteistä sarjaa. Nyt aloitettiin talviloman kunniaksi wanha cunnon LOST. Vieläkö muistat, kun lentokone tipahti "autiolle" saarelle? Järkytyin, kun tajusin Clairen odottaman vauvan olevan pari vuotta vanhempi kuin oma esikoiseni. Olen katsonut sarjaa, kun teinarini köllötteli vielä kohdussani. Hurjaa. 


Näillä Lost-istunnoilla innostuin aloittamaan Klompelompen ohjeella neuletakin neulomisen tyttärelle. Ehtisikö tulla valmista Suomeen kesään? Silloin voi olla villatakille käyttöä.Aivan villiksi meno meni torstaina ja kävimme kaikki kuusi yhtä aikaa lähikaupassa ruoka- ja mässyostoksilla. Yleensä jompikumpi meistä aikuisista käy ruokakaupassa ihan vain siksi, koska kaupan läpijuoksu on noin 80 prosenttia nopeampaa ja tehokkaampaa yksin, kuin kuudestaan tai viidestään tai nelistään. Kaikki neljä muksuani osaavat kyllä olla (suht) ihmisiksi kaupassa, mutta oma ajatus katkeaa noin 500 kertaa kaikkien niiden kysymysten ja kommenttien äärellä mitä heillä riittää. Sitten kassalla ihmettelet, miksi meillä on viisi ruukkua persiljaa, mutta ei niitä kananmunia, mitä tultiin hakemaan.


Perjantaina olimme vielä hurjempia ja minä, neitokainen ja teinari kävimme naapurikaupungissa Seinäjoella. Isommat muksut saivat joulupukilta Jungle Juiceen lahjakortit, joten ne piti polttaa loppuun. Heidän toiveestaan kävimme perinteisellä kirpparikierroksella. Tulin surulliseksi siitä hiljaisuudesta. Normisti perjantaisin on kirppiksillä kuhina. Nyt meno oli kuin alkoholiton siideri. Lupaa hyvää, mutta potku puuttuu. 


Lapset pakottivat mut ostamaan tämän kukon kirppikseltä. Se on kuulemma Heihei Vaianasta.Facebook muistuteli vanhoista talvilomista. Vuonna 2016 olimme näemmä Silja Linen päivä Tukholmassa risteilyllä. Voit vitsit miten kaipaan laivalle! Tällä reissulla olemme edenneet perinteisen kaavan mukaan eli Vasa-laivan museo ja sen vieressä oleva akvaariomesta eli Aquaria Water Museum. Se on ihan Vasa-laivan museon nurkan takana, joten pientenkin kanssa pääsee kävellen perille. Tyttäreni muistaa edelleen, kun hänen oli ihan pakko saada ostaa pinkki merihevospehmolelu, jonka hän pudotti johonkin "tropiikin liejuun". Isämies sitten nyrkkipyykkäsi laivan hytissä pehmolelun ja tytön rapaisen talvitakin.Toinen Facebook muisto talvilomista oli vuodelta 2017, jolloin olimme esikoiseni kanssa kahdestaan Lontoossa. Kyseessä oli hänen ainutlaatuinen "once in a lifetime" syntymäpäiväreissunsa eli muutama päivä äidin kanssa kahdestaan jossain Euroopan kaupungissa. Pojan luvalla sain laittaa tänne pari tarkasti valittua kuvaa. Kuviahan meillä on tältä reissulta jotain pari sataa...


Jotenkin on sellainen hiljaisen surullinen olo. Ei ollut tänä vuonna(kaan) ohjelmassa risteilyä, sisäleikkipuistoa mistään ulkomaan seikkailuista puhumattakaan. Se kirppiksellä ja ostoskeskuksessa käynti oli jo reunalla elämistä, vaikka oli maskit ja desit käytössä. Kyllähän minä ja me pärjätään ilman tätä, mutta entäpä suurempi kokonaisuus? Kuinka monta pientä, suurta ja keskisuurta yritystä vielä kaatuu, ennen kuin elämä alkaa normalisoitua? Ja mitä se normaali sitten on? 

Ja se terveys ennen kaikkea. Jokainen pelkää oman ympyränsä puolesta. 

Olen pohtinut, kasvatanko kahden sukupolven lapsia? Kaksi vanhinta muistavat vaikkapa yksinkertaisesti vain tungoksen tunteen lasten konsertissa. Entäpä kaksi nuorinta lastani? Kolmevuotiaani ohjeisti minua taannoin, kun aivastin kotona väärin. Ei saa laittaa kättä eteen, vaan pitää aivastaan hihaan. Kunpa kaksi nuorimmaista lastani saisivat myös kokea elämää ilman pandemiaa.Kommentit