Virkattu poncho lapselle

Olin tyttäreni kanssa tuhlaamassa hänen joululahjaksi saamaansa H&M liikkeen lahjakorttia. Tyttö bongasi kaupan rekistä kiikkumasta värikkään ponchon. Tämä tylsä äiti ei antanut ostolupaa, koska osaisin itse valmistaa samanlaisen, ellen jopa paremman. Diili sopi tytölle ja seuraavaksi siirryttiin lankakauppaan. Hän valitsi itse langaksi Novitan Isoveljen. Sävyt olivat tosi kauniit ja tuo sininen antaisi sähäkän lisän."Asiakkaallani" oli kiire, joten äkkiä virkkuuhommiin. Googletin muutaman inspiraatiokuvan. Tässä yksi hieno poncho ja tässä toinen. Molemmissa ponchoissa on samantyylinen toteutus. Näiden kuvien pohjalta aloin luoda ketjusilmukkaketjua. Mittasin ketjusilmukkalenkin menevän helposti neitokaisen pään yli. 

Ensimmäisen kierroksen tein pylvästä. Seuraavaksi aloitin kaavan: kaksi pylvästä, hyppää kahden silmukan yli tekemällä kaksi ketjusilmukkaa, kaksi pylvästä.... Jatkossa pylväät tehdään ketjusilmukoista muodostuvaan "koloon", jotta saadaan aikaan kuvan mukainen pinta.

Seuraavaa kerrosta varten täytyi selvittää ponchon keskikohdat, jotta eteen ja taakse muodostuu "vee". Keskikohtien kohdalla tein pylväsparit samaan silmukkaan, jolloin "vee" alkaa muodostua ja poncho levenee mukavan tasaisesti mittaansa. 

Lopuksi leikkasin lankojen jämistä pätkiä, joista solmin tupsut helmaan. Kiinnitin ne hevosenhäntäsolmuilla.

Olisikohan siinä tiivis ja lyhyt ohje lasten virkattuun ponchoon :) Ponchoon voi toki tehdä korkean kauluksen esimerkiksi poimimalla neulottavat silmukat sukkapuikoille, mutta tyttäreni ei halunnut kaulusta. Hän oli ikionnellinen uudesta ponchostaan ja se on kuulemma juuri sellainen, kuin piti! Win-Win-tilanne! Hän sai ponchon ja minä sain virkata :) 

Kommentit