Vauva täytti kolme

Kuopuksen ja esikoisen vanheneminen ovat joka vuosi järkyttäviä tapahtumia. Miten minun pienen pieni vauvani voi olla kolmevuotias? Tässä yhteydessä en vielä suostu ajattelemaan sitä, että esikoiseni täyttää tänä vuonna muka jo 14. Skippaan sen yli. Noin. Takaisin kolmevuotiaaseen!

Meidän kolmevuotias syntyi samana pakkaspäivänä kuin Aaro Niinistö. Olin ollut pitkään ensin TAYS:ssa ja sen jälkeen takaisin SEKS:ssa. Vauvani syntyi rv 32. Esikoiseni ja kuopukseni ovat syntyneet samoilla raskausviikoilla. Kuopukseni tosin vielä aiemmin kuin esikoiseni. Lapseni nro 2 ja 3 ovat syntyneet myös keskosina. Kyllä, ymmärsit oikein. Kaikki neljä lastani ovat syntyneet ennen aikojaan keskosina. Miksi? En tiedä.Tänä vuonna oli tylsät synttärit. Emme kutsuneet vieraita, koska yksi globaali pandemia. Synttärisankari juhli päiväkodissa kavereiden kesken ja kotona perhepiirissä. Mieluisat lahjat olivat Duplo-legoja ja pikkuautoja. Herkut olivat karkkia ja limsaa. Synttärisankari itse oli kaikkeen sangen tyytyväinen. Epäilen, ettei kaveri taida osata tässäkohdin kaivata parempaakaan. Minä toki odotan, koska saan järjestää hänelle hillittömät sokeriöveri naamiassynttärit.Tämä on vanha kuva, mutta siinä on lämmin kesäillan tunnelma. Pieni pullea käsi tarttuu tuulikelloon. Pehmeät, nuuskutettavat hiukset odottavat pörröttäjää. Miksi sinäkin kasvat koko ajan isommaksi? Pysy aina pikkuveljenä.

Minun rakas kolmevuotiaani. Hän on ihana. Hän on taitava. Hän on nokkela. 

Hän on ketterä. Hän on hassu. Hän on herkkusuu. Hän on hellyydenkipeä.

Hän on kertakaikkisen söpö.

Olen yrittänyt tehdä synttäripäiviksi runoja muksuilleni. Sellainen oma onnitteluruno. Tässä alla tämänkertainen runo herra kolmevuotiaalle.
Kommentit