Maailman helpoin virkattu pipo + ohjeet

Ne, jotka ovat aiemmin virkkailleet, muistanevat varmaan Hittipipon. Muistini mukaan kaikki alkoi tästä Lämmin ilo -blogin ohjeesta: http://lamminilo.blogspot.com/2016/04/virkattu-pipo-ohje.html

Olen valmistanut lukuisia pipoja samalla idealla, mutta olen käyttänyt ohuempaa lankaa ja pienempää koukkua. Tässä ohjeeni virkattuun pipoon, jonka voi tehdä koukulla 3 ja 7 Veljestä -langalla. Kuvissa oleva Novitan Muumi-lanka on suurinpiirtein samanvahvuinen, kuin seiskaveikka. Molemmissa puikkosuositus  on numero 4. Lankaa kuluu noin 150 g. Näin minä teen pipon!


Tämä pipo sopii niin koululaiselle kuin aikuiselle. Lanka voi olla värikäs tai yksivärinen. Mistä sinä tykkäisit?


Here we go!Luo ensin 60 ketjusilmukkaa. Aloita virkkaamaan kiinteitä silmukoita. Tässä työssä ei ole niin pilkun päälle se silmukoiden määrä! Älä vaan ala laskea, onko niitä silmukoita 59, 60 vai 61. Koko ajan vain kiinteitä silmukoita. Työ ei etene alhaalta ylös, vaan kiinteiden silmukoiden muodostamat rivit tulevat pipoon pystysuoraan.DNALoppuiko silmukat? Käännä työ ympäri, tee yksi ketjusilmukka ja jatka niitä samoja kiinteitä silmukoita. Toista ja toista. 


Kovaa ajoa vaan! 
Välillä on hyvä mitata pipon kokoa. Lainapää kelpaa myös mainiosti tähän tarkoitukseen. Huomaathan mitata niin, että rivit ovat pystyssä eivätkä vaakasuorassa!Nyt alkaa olla sopiva mitta. Tässä työ kaksinkerroin sopivaa leveyttä osoittamassa.Olisiko 44 cm?Taita pipo kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja virkkaa kiinni.Näin vain!Loppuun asti. Älä katkaise lankaa.Hae parsinneula. Nyt ommellaan päälaki kiinni eli se osa, minne tupsu tulee. Kuljeta neulaa silmukoiden välistä. Älä ompele kappaleita kiinni toisiinsa!Näin vain pujotellen!Siitä se alkaa muodostua.Reikää kireämmälle! Kiristä lankaa, mutta varo, ettei se napsahda katki. Toiset huutavat tässä kohdin, että valmis ja liittävät tähän tupsun päälle. Itse tykkään ommella kiinni tuon ammottavan reiän.
Purista / muotoile sormillasi reikä piiloon siten, että saat aikaan "kukan" jossa on neljä sivua. Piirsin sulle malliksi tuohon punaisen kukan!
Ompele "kukan" sivut kiinni. Tyyli vapaa. Harvemmin kukaan sinne katsoo.
Jos et tupsusta tykkää, niin pipo on tässä kohdin valmis! Pipon alareunan saa kääntää kaksinkertaiseksi korvien päälle. Sovita ja kääntele sopivaksi. Seuraavaksi se tupsu.Tupsun voi tehdä kaupasta ostetulla tupsukehikolla tai sitten värkkäät itse pahvista kaksi samankokoista rinkulaa. Muista 2 rinkulaa! Minä etsin kotoa pahvia ja piirsin juomalasia apuna käyttäen rinkulat. Keskirinkulat piirsin ihan vapaalla kädellä, kuten voi huomata.
Tupsun teko-ohjeita on netissä riittämiin! Etsi YouTubesta tai sitten tässä on yksi selkeä ohje: http://www.ullaneule.net/0306/neuvot_pompom.html
Tupsu kii ja menoks! 


Ja tämä ei ollut kaupallinen yhteistyö. Ihan itse olen kaikki ostanut 😀

Kommentit